Summa sidvisningar

måndag, april 04, 2011

Diskussioner om kärnkraft i Europarlamentet. (Discussion about nuclear fussion in the European Parliament)

From a group meeting in EU today

Det enda vi kan vara överens om är att vi inte är överens (om kärnkraften i Europa).
The only thing we can agree about in EU is that we can´t agree about nucular plants in Europe

Q.  Om man inte blir överens så måste man försöka finna VAD man kan bli överens om. Det borde finnas många saker. Här är några förslag:  Minska beroendet av olja från multinationella bolag och producenter. Öka forskningen av alternativa energikällor. Idag står USA med sina 300 miljoner invånare som den största luftförorenande nationen tillsammans med Kina med över  1.2 miljarder invånare. USA och Kina har inte skrivit på Kyoto avtalet som ska reducera världens utsläpp av koldioxid (CO2). Det verkar som man försöker skydda sin egen industri för att fortsätta producera produkter till en lägre kostnad  och vara mer konkurrenskraftig på världsmarknaden utan tanke på miljön.


Varför reagerar inte vissa regeringar när polarisen smälter? Vill de inte förstå vad som är orsaken?
Varför fortsätter vi att köra bilar och lastbilar med petroliumdiesel när det nu finns syntetdiesel, vätgas, och andra förnybara bränslen. Är de stora bolagens makt så stor att de kan stoppa alternativa bränslen?


Varför tar ingen upp diskussionen om alla de pengar som skattebetalarna betalt in sedan 1980 för att kärnkraften skulle vara helt avvecklad till 2010 enligt beslut i folkomröstningen. Nu har de inte skett. Bolagen vill bygga ut. Men skattebetalarna har ju betalt AVVECKLINGSAVGIFT i 30 år som lagts  på elräkningen under alla dessa år.  Får vi kompensation för detta?


Svenskar måste vara världens mest god trogna folk! Glöm inte vår extra inbetalning på 2% till löntagarfonderna. Miljarder av löntagarpengar som sedan försvann i stadsbudgeten.



Senare ska jag åter ta upp hur svenska folket förlorat miljoner på pensionsuppgörelsen.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar