Summa sidvisningar

lördag, januari 14, 2012

Sjukvårdskostnader har flerdubblats i hemlighet! Svenska folket har inte fått information!

Vid årsskiftet höjdes avgiften i mitt landsting från 150 kronor till 200 kronor för ett besök på vårdcentral. Detta var bara en av de avgifter som den styrande regeringen infört.
Men det räcker inte med det. Genom att vården delats upp på olika privata intressenter så kostade mitt besök nu dubbelt så mycket efter årsskiftet. Varför?  Jo en sjuksköterska tog min sänka. Stick i långfingret. Men hon kunde inte ta samma stick i ringfingret för ett annat prov. Det skulle det inhyrda bolaget från Karolinska göra. Det bedömdes som ett NYTT besök och kostade 200 kronor extra .Alltså 400 kronor.  Vi har inte utrustning sa den första sjuksköterskan. Labbet låg 30 meter därifrån. Jag gick till "labbet" 30 meter och då debiterades jag för ytterligare ett besök med 200 kronor.  Nu tog man blod med samma typ av stick i fingret som trettio meter tidigare. TVÅ undersökningar hävdade man.

Svenska beslutsfattare tycks inte ha en aning om konsekvenserna av sitt beslutsfattande i Riksdagen.


Q. Konsekvensen av detta är att ett vanligt besök på en vårdcentral kan kosta flera hundra kronor mer än vad landstinget egentligen tänkt. För den vårdsökande tillkommer även avgifter för röntgen, ultraljud mm.  Hur naiva är våra politiker egentligen när de fattar beslut? Har våra landstingspolitiker satt sig in av konsekvenserna? De borde ha förstått att de sämst ställda skulle drabbas av denna skattehöjning. För de rika spelar detta ingen större roll..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar