Summa sidvisningar

lördag, oktober 29, 2011

Fiberaktörer förbjuds flagga för rot-avdrag - IDG.se

Fiberaktörer förbjuds flagga för rot-avdrag - IDG.se:

Visst är det svårt för en vanlig konsument att förstå vad totalkostnaden blir för att ansluta sig till utbyggnaden av  ett nytt fibernät när priset beräknas på om man kan utnyttja ROT-avdrag eller inte. Hur stor andel av totalkostnaden för arbetet är avdragsgill? Man kan göra avdrag för viss del av arbetskostnaden, men inte om arbetet görs av "maskiner". I priserbjudandet ingår även att  tillräckligt många grannar nappar på erbjudandet.

I det erbjudande som beskrivits i ett tidigare blogginlägg varierar priset för att ansluta en kabel från tomtgränsen och in i huset mellan 22.000 kronor och 33.000 kronor (inkl. moms ?, husägaren är ju slutanvändare) men kan komma att justeras.

Märkligt nog finns inte en ordentlig beskrivning av vilka tjänster och programerbjudande som de samarbetspartner som nämns i bifogade broschyrer kommer att erbjuda och till vilket PRIS. Att det blir ca 50% billigare är en vag formulering. Det finns inte heller ett datum angivet då alla dessa tjänster kommer att kopplas in och kan användas. I det redovisade exemplet i nedanstående inlägg har samfälligheten ett tvåårsavtal, med tidigare bredbands/internetleverantör, som börja löpa från 1/1 2012, alltså fram till 31/12 2014.

Att ett fibernät installeras i kommunen och kan anslutas till samfälligheten är självklart positivt. Men en investering som kan kosta mer än 30.00 kronor är mycket pengar och att inte veta vad "driftskostnaderna" för olika tjänster blir är inte godtagbart.

'via Blog this'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar