Summa sidvisningar

onsdag, oktober 26, 2011

Bolaget SVENSK INFRASTRUKTUR AB fälldes i Marknadsdomstolen 2011-08-23 för bolagets erbjudande om anslutning till ett fibernät. Bolaget angav priser som reducerats med ROT-avdrag utan att ange hur detta har beräknats.

Bolaget Svensk Infrastruktur AB åläggs av Marknadsdomstolen ett vite på 1.000.000 kronor om bolaget fortsätter att marknadsföra sitt erbjudande om anslutning till fibernät utan att ange tydligt hur ROT-avdrag har beräknats och TYDLIGT redovisa begränsningar som gäller för erbjudandet.

Observera att Svensk Infrastruktur enligt domen ENDAST "gräver en grop åt andra" och INTE levererar de tjänster som andra bolag kan leverera av TV, telefoni, bredband mm.

I nuläget finns alltså ingen garanti att bolag som nämns i reklamen (Comhem, Bredbandsbolaget, Bahnhof, Tele2, Comvik mm.) överhuvudtaget har planer på att ansluta sig.

Q. Jag kan konstatera att bolaget Svensk Infrastruktur AB med samarbetspartner (se nätet) fortsätter att marknadsföra en tjänst/produkt som om den vore seriös kanske skulle ge ett alternativ till det oligopol som idag finns på kabel-TV och bredband. Men som jag ser det just nu är detta ett försök att få husägare runt om i Sverige att betala/godkänna avtal som kommer att kosta väldigt mycket pengar för enskilda hushåll utan att det finns garantier för att de löften om fritt val på ett fibernät SKULLE kunna ge. Risken att bli lurad eller förlora pengar om bolaget går i konkurs är stor!

'via Blog this'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar