Summa sidvisningar

söndag, september 11, 2011

Flintasteken som skulle grillas var i slamsor.

Det oöppnade paketet från SKARABORGS CHARK & FÅGEL såg ut att innehålla en hel flintastek med fint kött. Gästerna hade kommit och såg fram mot en grillafton i trädgården som kanske skulle bli den sista för sommaren. Ett gott Amarone vin skulle förhöja njutningen av maten.

Men det blev en grillafton med förhinder. När förpackningen med steken öppnades visade det sig att köttet var i slamsor och inte skulle kunna läggas på en grill utan att stora delar av köttet riskerade att bli överstekt och torrt och andra delar inte färdigstekt. Bifogade bilder visar varför.






Kvällens tillförordnade "grillmästare" beslöt att flytta evenemanget inomhus samt att skära ner köttet i någorlunda jämntjocka bitar och steka det på LÅG värme i ugnen  i stället. Det tog naturligtvis längre tid så vi fick "muta" gästerna med lite mosserande med lämpligt tilltugg. Och efter ett par glas blev stämningen muntrare.

Det som gör mig förargad är att leverantören inte kunnat undgå att se att köttet var i slamsor när det förpackades och knappast passade att få beteckningen Flinta stek.

Karl Gustav Qvarfordt
t.f. "grillmästare"

Vad hände sen? Jo jag talade med Gabriel på Skaraborgs Chark och Fågel. En mycket sympatisk person som lovade att snabbt se till att den kvalitetsansvarige tog hand om problemen och ändrade rutinerna. Det har nu gått ytterligare tio dagar utan att något hänt. Alla som klickar på bilderna och förstorar dem kan se vad som hänt. Sådana här saker ska åtgärdas utan att kunder ska behöva lägga ner timmar för att få rätt.

Bilderna visar ju med all önskvärd tydlighet att bolaget har förpackat köttslamsor som kallats Flintastek och sålt dessa i förpackningar där det inte gått att se skillnad i konsumentledet.

När nu Skaraborgs Chark och Fågel INTE hört av sig på tio dagar publicerar jag detta på min blog. Försökte ringa på mobil alldeles nyss. Talsvar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar