Summa sidvisningar

tisdag, maj 24, 2011

Facebook förlorar effekt

Facebook förlorar effekt!


Facebooks ursprungliga ide om att nätet skulle vara ett forum för alla håller på att gå förlorat.

Det allvarligaste hotet mot Facebooks ursprungsidé är inte bara reklamen utan alla politiska och kommersiella intressen som skaffar sig tusentals "vänner" på nätet genom Facebook. De DRÄNKER nätet med information men svarar sällan på information eller meddelanden från sina "vänner". Företag och politiker kan ha 3000 vänner eller fler men blockerar vännerna från att svara. Det blir alltså en ENVÄGSKOMMUNIKATION där avsändaren egentligen inte vill veta vad DU tycker utan bara föra ut sitt eget budskap.

Det här är naturligtvis helt fel och mot den ursprungliga tanken för ett globalt kontaktnät där ALLA skulle få chansen att säga sitt. Men det går ju naturligtvis inte när avsändarna av diverse budskap på Facebook stoppar all återkoppling från läsarna genom att klicka på vissa knappar i deras applikationer och profiler.

Var tog demokratin vägen? Skulle inte Facebook vara ett fritt diskussionsnät? Diskussionen styrs nu av inställningar som hindrar vanligt folk att komma med kommentarer. Men det är ju kul att ha 3000 "vänner" man kan sända information till för att vinna EGNA fördelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar