Summa sidvisningar

onsdag, mars 09, 2011

Kvitterar ut miljoner - rapport | svt.se eller "socialbidrag" till företag

Kvitterar ut miljoner - rapport | svt.se


Nuvarande regler för satsning på nystartsjobb för arbetslösa kan ge miljonbelopp till företag som utnyttjar de luddiga bestämmelser som gäller för assistansbolag.
Reglerna om nystartsbidrag infördes 2007. Hos Arbetsförmedlingen räknas de som inte jobbar mellan kl. 08.00 och 17.00 som arbetslösa. Men hos assistenföretagen krävs arbetskraft dygnet runt.
Polisen i Halland utreder sedan en tid tillbaka assistentföretag. Polisen i Halland säger att ett av dessa företag fick ersättning för 62 personer som jobbat efter vanlig kontorstid. Ägaren kan kvittera ut 12 miljoner extra om året trots att ingen av de 62 var nyanställd.

Q. Det är stötande att stora belopp av våra skattepengar kan betalas ut till oseriösa företag som bidrag för att de "nyanställer" personal som redan har ett arbete (utanför vanlig kontorstid) hos det företag som kvitterar ut pengarna. 
Är inte risken stor att andra företag med dygnet runt verksamhet försöker sig på att göra samma sak?
Nu måste berörda myndigheter sätta stopp för detta omedelbart och ställa upp klara regler och kontroller som förhindrar detta slöseri med skattepengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar