Summa sidvisningar

tisdag, maj 27, 2014

Nils Munk Wirell har delat med sig av Real Food... SNABBMAT TILL VÅRA BARN EN HÄLSOFARA ?

Visst är det bekvämt att köpa hem en snabbmatsmåltid när man är stressad och bara inte orkar laga mat själv!  Men att göra det till en regelbunden nödlösning är nog ingen "god" idé.


När du följer länken och läser den bifogade artikeln inser nog de flesta att det på sikt kan vara en hälsofarlig väg att lära våra barn och barnbarn att dricka översötad "läskeblask" och syntetisk "milshake"  eller processade och friterade kycklingbitar.  Att "köttet" till hamburgare kan komma från hårdcentrifugerade rester från industristyckade produkter talas det inte om..



Vi har mycket att lära av hur familjer i syd-Europa samlas och tillsammans lagar och äter "slow-food" av medelhavs mat.  Sådana sammankomster är nyttiga för både kropp och själ.



Barnbarnen som bor strax norr om oss anser att lördagsmiddagen ska ätas hos oss då Majlis lagar riktig skånsk husmanskost. Även om det tar ett par timmar att ordna så har det blivit en regelbunden träff där vi "gamlingar", barn och barnbarn samlas kring matbordet.



Hoppas trenden i syd-Europa med slow-food restauranger sprider sig till våra breddgrader som en motpol till de många snabbmats restauranger som serverar "skräpmat"!



Nils Munk Wirell har delat med sig av Real Food... - Nils Munk Wirell   (KLICKA PÅ LÄNKEN!)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar